En promenad i svampskogen kan förvandlas till en kulinarisk upptäcktsfärd med rätt vägledning. Denna uppdaterade handbok presenterar över trettio ätliga svampar, från klassiker som kantarell till mindre kända delikatesser som fårticka och sotvaxskivling. Varje art beskrivs med tydliga kännetecken och tips för att undvika förväxling med giftiga svampar. Boken innehåller även recept som utnyttjar skogens skafferi, inklusive rätter som bao buns med ostronmussling och ugnsbakad pumpa med krispiga kremlor. En praktisk följeslagare för både nybörjare och erfarna svampplockare som vill fördjupa sina kunskaper och smaker.
"Detta är en gedigen handbok för alla som vill bli bättre på att hitta, plocka och ta hand om svamp. Förklaringarna är tydliga och ingående, tipsen är många och det finns matnyttig information både för den som ska ut och svampsöka för första gången och för den som lärt sig hitta till kantarellerna men som nu vill utöka sina svampvyer." Helhetsbetyg: 4/5. BTJ
Lotta Ekberg är svampkonsulent och copywriter med en passion för ätliga svampar. Hon leder svampexkursioner och kurser i Mälardalen och på Öland samt utbildar nya svampkonsulenter via Svampkonsulenternas Riksförbund. Ekberg har tidigare skrivit den prisbelönta boken "Rapsolja med smak från svenska gårdar", som vann kategorin råvara vid Måltidsakademins utmärkelse "Årets svenska måltidslitteratur" .